Binnenkort in Sportcafe de Slag

De Races van de F1 in 2024

F1 Red Bull

We gaan weer voor onze MAX naar Sportcafe de Slag

De officiële Formule 1-kalender voor 2024 is onthuld. De kalender telt maar liefst 24 Grands Prix, een recordaantal races. Er verschijnen geen nieuwe races op de kalender. Wel keert China terug op de kalender. De race is al sinds het begin van de coronapandemie in 2020 niet verreden.

De Grands Prix van België en Nederland staan wederom op de kalender, respectievelijk in juli en augustus. Over de race op Spa-Francorchamps was lang onduidelijkheid. De F1-bazen hadden graag een race in Zuid-Afrika gezien, maar omdat dit niet van de grond kwam, staat de race op het Ardennencircuit ook volgend jaar op de F1-kalender.

Het seizoen begint in maart met twee races op een zaterdag, in Bahrein en Saoedi-Arabië. In februari worden er nog drie testdagen afgewerkt. De GP van Las Vegas wordt ook op een zaterdag verreden. Het seizoen eindigt relatief laat, op 8 december. In oktober is er een opvallend groot gat op de kalender te zien.

Andere opvallende wijzigingen zien we rond de GP van Japan, die naar voren is gehaald. De laatste jaren werd deze race steevast in oktober verreden. Vaak was het weer in die periode minder, aangezien dat het orkaanseizoen is. De GP van Azerbeidzjan bewandelt de omgekeerde weg en wordt nu later op het jaar gecombineerd met de GP van Singapore.

De testdagen voor 2024 zijn gepland voor 21 t/m 23 februari in Bahrein.        Met dank aan de website van https://racingnews365.nl

Allemaal weer veel plezier met het kijken naar de wedstrijden

De uitslagen van de F1 in 2023

F1 Red Bull
Chat openen
1
Vraag het aan Maaike?
Hallo, met Maaike van Sportcafe de Slag
Kan ik U helpen?